I foråret 1975 er Noras mor, Marianne, på ferie i Nordjylland, hvor hun møder Per Arnsen. Per Arnsen har to børn og en kone som er indlagt som sindssyg. Per gør Marianne gravid, og hun rejser tilbage til København, hvor hun møder sin mand, Niels Weber.
Tidligt i februar 1976 føder hun Nora. I 18 år aner Nora intet om at hun har en anden far, men så kommer hun selv på ferie i Nordjylland, hvor hun møder Jannik Arnsen. Disse to udvikler et kærlighedsforhold, men en dag finder Nora beviser på, at hun og Jannik er halvsøskende. Det bliver heller ikke nemmere af at hendes bedste ven, springer ud, som homoseksuel, og hendes bedste veninde finder et narhoved at komme sammen med.
Pressen skrev:
Elo Nielsen, Information 1995
Tine Bryld er uden tvivl en af vores fineste skildrere af ungdomssindets snørklede kroge og twistede adfærdsmønstre…
Denne gang tager hun indsigtsfuldt fat på diskussionen om børn og unges ret tl at kende deres biologiske forældre. Viser hvor kompleks problemstillingen er, og hvor pludselig katastrofen kan slå ned, selvom man måske mener, man har gjort alt det rigtige…
May Schack, Politiken 1995
Romanen skildrer familiehemmeligheden – som Marianne nu kalder en livsløgn – set fra både hendes eget og Niels´synspunkt. Konfliktstoffet befinder sig i et eksplosivt felt mellem forældrene go Nora, der ser sin mor bryde sammen og blive indlagt på hospital og sin far søge et dommerembede på Grønland.
Barndomsidyllen slår revner, alt imens Nora gløder af forelskelse til kæresten…
Generations-, køns- og socialkonflikter kan naturligvis rummes i samme roman, men i denne udførelse bliver resultatet mere kaleidoskopisk end koncentreret. Men man kommer ikke uden om, at romanen giver et billede af unge mennesker og deres forældre i dag, og afsløringen af en familie-hemmelighed er et godt omdrejningspunkt…
Bogen er udsolgt fra forlaget!